1.Какво представляват етикетите на температурните индикатори?

Етикетите за температурни индикатори са температурни монитори, състоящи се от един или повече малки чувствителни към топлина индикатори, запечатани под прозрачни топлоустойчиви прозорци.

2.Принцип на работа на етикетите на температурните индикатори.

Чувствителните към температурата етикети с лепилна подложка са съставени от множество бели температурни показващи кутии, а предварително зададената променяща цвета номинална температура на всяка кутия е различна. Когато външната температура на мастилото достигне определен температурен диапазон, вътрешната структура на мастилото претърпява бурна химическа реакция, така че етикетът да има различен цвят.

Термочувствителни етикети

3.Характеристики на етикетите на температурните индикатори.

Нераздразнителни: Етикетът за необратима температура е индикатор за еднократна употреба, който предлага непрекъснат мониторинг и записва постоянно, необратимо отчитане за най-високата достигната температура. Те помагат за предотвратяване на повреди и съкратен живот на оборудването поради прекомерна употреба или излагане на високи температури.

Бял завой червен

Обратими: Обратимият температурен етикет може да се използва многократно. Когато наблюдаваната температура достигне или надвиши предварително зададената номинална температура на етикета, етикетът бързо ще промени цвета си и може да се възстанови след охлаждане.

Разлика между етикетите с необратима и обратима индикация за температура:
Обратимата лента за промяна на цвета на температурата може да се променя напред и назад, ако е необходимо, за да се посочи текущата температура. Най-големите предимства на обратимите температурни стикери е, че те могат да се използват многократно. Необратимият температурен стикер е индикатор за еднократна употреба, който показва, че определената предварително зададена температура е достигната. Необратимият стикер е много полезен, когато операторът не следи в реално време. По всяко време в бъдеще можете да проверите необратимия стикер, за да видите дали е достигнал определената температура по това време.

4.Прилагане на етикети за указване на температурата.

Вътрешно и външно отопление и управление на температурата на отопление
Извършване на термична инспекция на електроприемни съоръжения и механични съоръжения на енергийни предприятия и заводи
Управление на процеса на топлинна обработка
Контрол на температурата по време на дозиране
Поддръжка на електрическо и електронно оборудване
Управление на производствените процеси
Потвърждаване на топлинната стерилизация в хранителните фабрики
Потвърждаване на нискотемпературна поддръжка в хладилните вериги

Ruilabels предоставят решения за етикетиране по поръчка, за да отговорят на вашите уникални нужди за етикетиране. Моля, не се колебайте да се свържете с нас, ако имате изисквания по етикетите.