Hoe zelfklevende etiketten printen?
Momenteel zijn offsetdruk, zeefdruk, flexodruk en boekdruk de meest gebruikte drukmethoden. Laten we de verschillen tussen beide eens nader bekijken.

Offsetdruk : Offsetdruk is de belangrijkste methode voor het bedrukken van zelfklevend papier in fabrieken voor het afdrukken van etiketten in mijn land. Offsetdruk wordt gekenmerkt door fijne afbeeldingen en teksten, rijke lagen, geschikt voor grootschalig drukwerk en de drukapparatuur kan voor meerdere doeleinden worden gebruikt. Offsetdruk kan dikkere plastic materialen bedrukken, zoals in-mold labels en labeltags, dus de machine moet zijn uitgerust met een UV-uithardingsapparaat om de kwaliteit van het label te waarborgen.

Zeefdruk: Zeefdruk is de meest aanpasbare drukmethode voor substraten. Het zeefdruklabel heeft een sterke inktkleur en een sterk driedimensionaal effect en kan uv-inkt gebruiken om filmproducten af te drukken. Naast een handvol roterende zeefdrukapparatuur, die kan worden gebruikt voor zeefdruketiketten, is de meeste zeefdrukapparatuur een semi-automatische vlakzeefdrukmachine, die alleen afzonderlijke producten kan afdrukken, en de overdruknauwkeurigheid is niet hoog, wat is niet geschikt voor de film die bij de productielijn past. Label productie-apparatuur.

Flexo : Flexo komt voornamelijk voor in Noord-Amerika. De apparatuur is een kleine en middelgrote eenheidsdrukeenheid, voornamelijk in inkt, met behulp van roll-to-roll printen, circulair stansen, en heeft de kenmerken van een hoge productie-efficiëntie, geavanceerde technologie en milieubeschermingseisen.

Letterpress : Letterpress richt zich voornamelijk op de regio Azië-Pacific. Dit komt omdat er veel ontwikkelingslanden zijn in de regio Azië-Pacific en het afdrukken van etiketten nog steeds relatief achterhaald is. Zelfs als boekdruk wordt gebruikt, wordt slechts een klein aantal UV-inktapparatuur gebruikt. De meeste etikettenprinten maken nog steeds gebruik van inkten op harsbasis, roll-to-roll printen en sheet-fed printing. Papierafdrukmethoden bestaan naast elkaar. Vanwege het hoge aandeel handmatige etikettering worden zelfklevende etiketten in vellenoffset veel gebruikt.

Letterpress + Flexo : Letterpress printing maakt allemaal gebruik van UV-inkt en de meeste apparatuur is lamineren of satelliet. De materiaalverwerkingsmethode is ook reel-to-reel printen.