Používanie etikiet v modernom výrobnom priemysle je všadeprítomné. Vo všetkých odvetviach existuje nekonečný dopyt po lepšej identifikácii výrobkov. Celý priemysel značenia sa vyvíja smerom k vysledovateľnosti informácií. Flexibilný systém laserového značenia štítkov riadený priemyselným PC bude nevyhnutne dostávať čoraz väčšiu pozornosť vďaka rozsiahlej podpore značiaceho softvéru pre databázu.

Flexibilné štítky sa týkajú hlavne laserových značkovacích štítkov vyrobených zo špeciálnych etikiet.

Ruilabels dodávajú laserový štítok vrátane Tesa-6930, 3M-7846, 3M-7847,3M-7848. Materiál laserového štítku má celkovo štyri vrstvy, medzi ktorými sú: prvá vrstva je čierna PU akrylová, druhá vrstva je biely PU akryl, tretia vrstva je špeciálne lepidlo a štvrtá vrstva je ochranná vrstva.

Vlastnosti materiálu laserového štítku:

1. Prevádzková teplota je -50°C až 300°C.
2. Nehorľavý materiál, antikorózny a odolný voči opotrebeniu.
3. Odolné a dlhotrvajúce.
4. Vysoká odolnosť voči poveternostným vplyvom a odolnosť proti starnutiu
3. Životnosť je viac ako 20 rokov (za normálnych podmienok používania).

Po prilepení na povrch objektu ho nie je možné po 8 hodinách odstrániť z prilepenej polohy. Ak je štítok násilne odstránený, presunutý štítok sa stane fragmentom a nebude ho možné znova použiť. Táto vlastnosť sťažuje kopírovanie štítku a je ľahké identifikovať pravosť automobilu a dielov z etikety.

Precízne riadený laserový lúč skenuje vyššie uvedený špeciálny štvorvrstvový obalový materiál. Podľa informácií požadovaných používateľom, presnou kontrolou výstupu laserovej energie a rýchlosti skenovania sa odstráni prvá farebná vrstva (čierna) na povrchu, aby sa odhalila druhá vrstva. (biela), aby sa dokončila laserová značiaca práca vzoru používateľa alebo textových informácií.

laserovo značiteľné štítky

Aby sa uľahčilo prilepenie, prvá, druhá a tretia vrstva materiálu štítku sa odstránia presným ovládaním laserového lúča na uzavretom obvode požadovaného vzoru štítku, aby sa požadovaný štítok dal ľahko odlepiť od celého kotúča materiálu. Pretože na odlepovacom štítku je lepidlo, dá sa ľahko pripevniť na požadovanú polohu v aute.

Proces laserového odstraňovania prvej vrstvy nazývame procesom laserového značenia na materiáli štítku a proces laserového odstraňovania prvej, druhej a tretej vrstvy ako laserovým rezacím štítkom.

Výhody laserom značiteľného štítku:

1. Dobrý boj proti falšovaniu Vzhľadom na zložité výrobné zariadenia, špeciálne etiketové materiály a nepoužiteľnosť laserových štítkov je pre falšovateľov automobilov a súčiastok ťažké napodobňovať štítky, čím účinne chránia bežných výrobcov automobilov a dielov a oprávnené záujmy používateľov.
2. Vynikajúca flexibilita. Flexibilné laserové značkovacie stroje na etikety sa vo všeobecnosti inštalujú v automobilovej montážnej dielni. Používatelia môžu pomocou počítačového programovacieho systému voľne zostavovať grafiku, text, čísla a ďalšie informácie, ktoré potrebujú, podľa svojich vlastných potrieb a označovať ich na mieste podľa svojich potrieb. . Flexibilný laserový značkovací stroj na etikety môže poskytnúť až viac ako 30 rôznych štítkov na jednom aute.
3. Žiadny inventár Používatelia môžu kedykoľvek laserovo označiť podľa svojich potrieb, bez akéhokoľvek inventára.
4.Nízke náklady Pri použití veľkého počtu laserových štítkov pre každé vozidlo sú náklady nízke. Je vhodný najmä pre výrobcov automobilov s mnohými modelmi.
5. Vysoká teplotná odolnosť, odolnosť proti opotrebeniu, odolnosť proti korózii, vodotesnosť a dlhá životnosť.

Aplikačné polia

• Vysoký kontrast a vynikajúca presnosť značenia
• Veľmi odolný voči teplu, oderu a chemikáliám
• Manipulácia evidentná: Manipulácia zanecháva viditeľné stopy
• Neodstrániteľné bez zničenia štítku
• Flexibilné formátovanie a dizajn štítkov: značenie a rezanie laserom
• Efektívne: Nahrádza množstvo predpripravených štítkov
• Just-in-time výroba znižuje potrebu skladovania

Laserové značenie bolo široko používané v automobilovom priemysle a priemysle výroby dielov: štítky karosérií, štítky motorov, štítky s VIN kódom, štítky s čiarovými kódmi, štítky na kľúče od auta, štítky palivových nádrží, štítky s upozornením na airbagy, štítky tlaku v pneumatikách, štítky na klimatizáciu, štítky chladiaceho systému, štítky na kontrolu štartovania auta, štítky dverí atď.

laserový štítok

Ruilabels poskytuje riešenia označovania na objednávku, ktoré riešia vaše jedinečné potreby označovania. Prosím, neváhajte nás kontaktovať, ak potrebujete štítky.