1.Vad är temperaturindikatoretiketter?

Temperaturindikatoretiketter är temperaturmonitorer som består av en eller flera små värmekänsliga indikatorer förseglade under ett transparent värmebeständigt fönster.

2.Arbetsprincip för temperaturindikatoretiketter.

Temperaturkänsliga etiketter med självhäftande baksida består av flera vita temperaturindikeringsrutor, och den förinställda färgförändrande nominella temperaturen för varje låda är annorlunda. När bläckets yttre temperatur når ett visst temperaturområde genomgår bläckets inre struktur en våldsam kemisk reaktion, så att etiketten presenterar en annan färg.

Värmekänsliga etiketter

3.Funktioner i temperaturindikatoretiketter.

Irreversibel: Den irreversibla temperaturetiketten är en engångsindikator som erbjuder kontinuerlig övervakning och registrerar en permanent, irreversibel avläsning för den högsta temperaturen som uppnåtts. De hjälper till att förhindra haverier och förkortad utrustningslivslängd på grund av överanvändning eller exponering för höga temperaturer.

Vit blir röd

Vändbar: Den reversibla temperaturetiketten kan användas upprepade gånger. När den övervakade temperaturen når eller överskrider etikettens förinställda nominella temperatur kommer etiketten snabbt att ändra färg och den kan återhämta sig efter kylning.

Skillnad mellan etiketterna för irreversibel och reversibel temperaturindikering:
Den reversibla temperaturändringsfältet kan ändras fram och tillbaka efter behov för att indikera den aktuella temperaturen. De största fördelarna med reversibla temperaturklistermärken är att de kan användas upprepade gånger. Den irreversibla temperaturklistermärket är en engångsanvändningsindikator som indikerar att den angivna förinställda temperaturen har uppnåtts. Irreversibel klistermärke är mycket användbar när operatören inte övervakar i realtid. När som helst i framtiden kan du kontrollera den irreversibla klistermärket för att se om den har nått den angivna temperaturen vid den tiden.

4.Användning av temperaturindikerande etiketter.

Uppvärmning och värmetemperaturhantering inomhus och utomhus
Genomföra termisk inspektion av kraftmottagningsanläggningar och mekaniska anläggningar i kraftföretag och fabriker
Processhantering för värmebehandling
Temperaturkontroll under dosering
Underhåll av elektrisk och elektronisk utrustning
Hantering av tillverkningsprocesser
Bekräftelse av värmesterilisering i livsmedelsfabriker
Bekräftelse av lågtemperaturunderhåll i kylkedjor

Ruilabels tillhandahåller skräddarsydda märkningslösningar för att tillgodose dina unika märkningsbehov. Kontakta oss gärna om du har krav på etiketter.