Modern imalat endüstrisinde etiketlerin kullanımı her yerde bulunmaktadır. Endüstriler arasında, gelişmiş ürün tanımlaması için hiç bitmeyen bir talep vardır. Tüm markalama endüstrisi, bilginin izlenebilirliğine doğru gelişmektedir. Endüstriyel PC tarafından kontrol edilen esnek etiket lazer markalama sistemi, veritabanı için markalama yazılımının kapsamlı desteği nedeniyle kaçınılmaz olarak daha fazla dikkat çekecektir.

Esnek etiketler esas olarak özel etiket malzemelerinden yapılmış lazer markalama etiketlerini ifade eder.

Ruilabels, Tesa-6930, 3M-7846, 3M-7847,3M-7848 dahil olmak üzere lazer etiket tedarik etmektedir. Lazer etiketli malzemenin toplamda dört katmanı vardır, bunların arasında: ilk katman siyah PU akrilik, ikinci katman beyaz PU akrilik, üçüncü katman özel yapıştırıcı ve dördüncü katman Koruyucu tabaka.

Lazer etiketli malzemenin özellikleri:

1. Çalışma sıcaklığı -50 ° C ila 300 ° C’dir.
2. Yanıcı olmayan malzeme, korozyon önleyici ve aşınmaya dayanıklı.
3. Dayanıklı ve uzun ömürlü.
4. Yüksek hava direnci ve yaşlanma direnci
3. Hizmet ömrü 20 yıldan fazladır (normal kullanım koşulları altında).

Nesnenin yüzeyine yapıştırıldıktan sonra, 8 saat sonra yapıştırılan konumdan çıkarılamaz. Etiket zorla kaldırılırsa, taşınan etiket parçalara ayrılır ve bir daha kullanılamaz. Bu özellik, etiketin kopyalanmasını zorlaştırır ve etiketten otomobilin ve parçaların orijinalliğini tanımlamak kolaydır.

Hassas bir şekilde kontrol edilen lazer ışını, yukarıda belirtilen özel dört katmanlı etiket malzemesini tarar. Kullanıcının ihtiyaç duyduğu bilgilere göre, lazer enerjisinin çıkışını ve tarama hızını hassas bir şekilde kontrol ederek, yüzeydeki ilk renk katmanı (siyah) ikinci katmanı ortaya çıkarmak için çıkarılır. (beyaz), kullanıcının desen veya metin bilgilerinin lazer markalama işini tamamlamak için.

lazerle işaretlenebilir etiketler

Yapıştırmayı kolaylaştırmak için, etiket malzemesinin birinci, ikinci ve üçüncü katmanları, gerekli etiket deseninin kapalı çevresindeki lazer ışınını hassas bir şekilde kontrol ederek çıkarılır, böylece gerekli etiket tüm malzeme rulosundan kolayca soyulabilir. Soyulma etiketinin üzerinde yapıştırıcı bulunduğundan, araçta istenen konuma kolayca tutturulabilir.

İlk katmanın lazerle çıkarılması işlemine etiket malzemesi üzerindeki lazer markalama işlemi, birinci, ikinci ve üçüncü katmanların lazer kesim etiket malzemesi olarak lazerle çıkarılması işlemine ise lazer kesim etiket malzemesi diyoruz.

Lazer işaretli etiketin avantajları:

1. İyi sahteciliğin önlenmesi Karmaşık üretim ekipmanları, özel etiket malzemeleri ve lazer etiketlerinin yeniden kullanılamaması nedeniyle, otomobil ve parça sahtecilerinin etiketleri taklit etmesi zordur, böylece düzenli otomobil ve parça üreticilerini ve kullanıcıların meşru çıkarlarını etkili bir şekilde korur.
2. Mükemmel esneklik. Esnek etiket lazer markalama makineleri genellikle otomobil montaj atölyesine kurulur. Kullanıcılar bilgisayar programlama sistemini kullanarak ihtiyaç duydukları grafik, metin, sayı ve diğer bilgileri kendi ihtiyaçlarına göre özgürce derleyebilir ve ihtiyaçlarına göre yerinde işaretleyebilirler. . Esnek bir etiket lazer markalama makinesi, bir arabada 30’dan fazla farklı etiket sağlayabilir.
3. Envanter yok Kullanıcılar herhangi bir envanter olmadan, ihtiyaçlarına göre istedikleri zaman lazer işareti yapamazlar.
4. Düşük maliyet Her araç için çok sayıda lazer etiket kullanıldığında, maliyet düşüktür. Özellikle birçok modeli olan otomobil üreticileri için uygundur.
5. Yüksek sıcaklık direnci, aşınma direnci, korozyon direnci, su geçirmez ve uzun servis ömrü.

Uygulama Alanları

• Yüksek kontrast ve mükemmel markalama hassasiyeti
• Isıya, aşınmaya ve kimyasallara karşı çok dayanıklı
• Kurcalamaya Karşı Hassas: Manipülasyon görünür iz bırakır
• Etiket tahrip edilmeden çıkarılamaz
• Esnek biçimlendirme ve etiket tasarımı: lazerle markalama ve kesme
• Verimli: Çok sayıda önceden hazırlanmış etiketin yerini alır
• Tam zamanında üretim, depolama ihtiyaçlarını azaltır

Lazer markeble, otomobil ve parça imalat endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır: gövde etiketleri, motor etiketleri, VIN kod etiketleri, barkod etiketleri, araba anahtarı etiketleri, yakıt deposu etiketleri, hava yastığı uyarı etiketleri, lastik basıncı etiketleri, klima etiketleri, soğutma sistemi etiketleri, Araba başlangıç kontrol etiketleri, kapı etiketleri, vb.

lazer-etiket

Ruilabels , benzersiz etiketleme ihtiyaçlarınızı karşılamak için siparişe özel etiketleme çözümleri sunar. Etiketlere ihtiyacınız varsa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.