In veel toepassingsscenario’s moeten zelfklevende labels worden gebruikt in omgevingen met hoge temperaturen, zoals de voeding van elektronische producten, chiponderdelen en reflow-solderen van printplaten. Gewone zelfklevende etiketten kunnen bij kamertemperatuur worden gebruikt, maar in omgevingen met hoge temperaturen wordt de zelfklevende zacht, verouderd en verliest hij zijn kleverigheid; het papieren oppervlak van het etiket kan geoxideerd, vergeeld en verkookt zijn, en het plastic oppervlak kan krimpen of zelfs smelten, waardoor de afgedrukte grafische informatie eraf valt en onleesbaar wordt, en zelfs het zelfklevende etiket zal eraf vallen, smelten en zijn oorspronkelijke labelfunctie verliezen. Op dit moment zijn zelfklevende labelmaterialen vereist die bestand zijn tegen hoge temperaturen.

1. Etiketten voor gebruik bij temperaturen onder 70°C

Over het algemeen kunnen tempeature onder 70 °C, gewoon papier, polyethyleen (PE), polypropyleen (PP) en andere plastic materiaaletiketten worden gebruikt. Maar thermische papieren etiketten kunnen niet worden gebruikt in deze omgeving met hoge temperaturen.

2. Etiketten voor gebruik bij tempeature 70°C tot 100°C

Dit is het bedrijfstemperatuurbereik van algemene elektronische componenten, wat een lagere weerstandsgraad tegen hoge temperaturen is. Polyester en vinyl materialen zijn bestand tegen het temperatuurbereik 70°C tot 100°C. Terwijl etiketten gemaakt van polyethyleen (PE) of polypropyleen (PP) niet bestand zijn tegen deze hoge temperatuur.
Ruilabels biedt diverse soorten Polyester en Vinyl materiaallabels, zoals B8423, B2265 en andere producten.

3. Etiketten voor gebruik bij tempeature100°C-150°C

Normaal gesproken bestaat er niet continu een omgeving met hoge temperaturen van 100°C tot 150°C. Deze hoge temperatuurconditie kan kort voorkomen in sommige kasten of in speciale scenario’s. Bij zo’n hoge temperatuur zullen gewone plastic labels krimpen en kromtrekken, of zelfs afvallen, zodat er meer hoge temperatuurbestendige polyestermaterialen nodig zijn. Conventionele lijmen op rubberbasis verliezen ook kleefkracht en vereisen speciale acryllijmen op hoge temperatuur om bestand te zijn.
De polyester materiaaletiketten van Ruilabels kunnen gedurende een korte periode (uren tot weken) in een omgeving met hoge temperaturen worden gebruikt. Maar houd er rekening mee dat bij zo’n hoge temperatuur gedurende een lange tijd (maanden of zelfs jaren), er een risico is op veroudering en vergeling en de viscositeit van de lijm zal afnemen.

4. Etiketten voor gebruik bij tempeature 150°C tot 260°C

Meestal bereiken poedercoating, verfproces of hoogspanning elektrische componenten een temperatuur van 150 °C tot 260 °C. In dit stadium zijn papier noch plastic materialen bestand tegen dergelijke hoge temperaturen. Gewoon papier zal geel worden, cokes of zelfs spontaan ontbranden, conventionele plastic materialen zullen verzachten of zelfs smelten en gewone kleefstoffen zullen extreem zacht of zelfs vloeibaar worden. In dit geval zijn hoge temperatuurbestendige polyester-, polyimide- en andere kunststofmaterialen of metaalfolieoppervlakmaterialen vereist om deze temperatuur te weerstaan. De lijm heeft een hoge moleculaire silicagel of superhoge temperatuurbestendige acryllijm nodig om een bepaalde viscositeit te behouden en ervoor te zorgen dat het etiket zijn viscositeit niet verliest en niet afvalt.

5. Etiketten voor gebruik bij tempeature 260°C tot 350°C

In het reflow-soldeer- en golfsoldeerproces van de printplaat is de temperatuur van 260 ° C tot 350 ° C over het algemeen voor een korte tijd. Ruilabels’ B815, B835, B836 zelfklevende etiketten zijn kortstondig bestand tegen de temperatuur zonder eraf te vallen. Deze labels zijn gemaakt van hoge temperatuurbestendig polyester en polyimide, gecombineerd met hoge temperatuurbestendige acryllijmen, die bestand zijn tegen een omgeving met hoge temperaturen van 15 seconden tot maximaal 5 minuten bij 280 ° C (tot 350 ° C) zonder eraf te vallen. Er zijn maar weinig zelfklevende etiketten op de markt die bestand zijn tegen zulke hoge temperaturen.

Ruilabels biedt op maat gemaakte etiketteringsoplossingen om aan uw unieke etiketteringsbehoeften bij hoge temperaturen te voldoen. Neem gerust contact met ons op als u eisen heeft op hoge temperatuurbestendige etiketten.