V mnohých aplikačných scenároch je potrebné samolepiace štítky používať v prostredí s vysokou teplotou, ako je napájanie elektronických výrobkov, častí čipov a spájkovanie dosiek s plošnými spojmi PCB. Bežné samolepiace štítky sa môžu používať pri izbovej teplote, ale keď v prostredí s vysokou teplotou sa samolepiace lepidlo stane mäkkým, starne a stratí svoju lepivosť; papierový povrch štítku môže byť oxidovaný, zažltnutý a koksovaný a plastový povrch sa môže zmenšiť alebo dokonca roztaviť, čo spôsobí, že vytlačené grafické informácie odpadnú a stanú sa nečitateľnými a dokonca aj samolepiaci štítok odpadne, roztaví sa a stratí svoju pôvodnú funkciu štítku. V tomto čase sú potrebné samolepiace štítkové materiály, ktoré vydržia vysoké teploty.

1. Štítky na použitie pri tempeatúre pri teplote nižšej ako 70°C

Vo všeobecnosti sa môže použiť tempeatúra pod 70 °C, obyčajný papier, polyetylén (PE), polypropylén (PP) a iné štítky plastového materiálu. Ale tepelné papierové štítky nemôžu byť použité v tomto prostredí s vysokou teplotou.

2. Štítky na použitie pri tempeatúre 70°C až 100°C

Toto je rozsah prevádzkových teplôt všeobecných elektronických komponentov, čo je nižší stupeň odolnosti voči vysokej teplote. Polyesterové a vinylové materiály vydržia teplotný rozsah 70 °C až 100 °C. Zatiaľ čo štítky vyrobené z polyetylénu (PE) alebo polypropylénu (PP) nemôžu vydržať túto vysokú teplotu.
Ruilabels ponúka rôzne typy značiek polyesterových a vinylových materiálov, ako sú B8423, B2265 a ďalšie výrobky.

3. Štítky na použitie pri tempeatúre100°C-150°C

Normálne, prostredie s vysokou teplotou od 100 °C do 150 °C neexistuje nepretržite. Tento stav vysokej teploty sa môže krátko vyskytnúť vo vnútri niektorých skríň alebo v špeciálnych scenároch. Pri takejto vysokej teplote sa bežné plastové štítky zmršťujú a deformujú alebo dokonca odpadnú, takže sú potrebné viac polyesterových materiálov odolných voči vysokej teplote. Bežné lepidlá na báze gumy tiež strácajú lepidlo a vyžadujú špeciálne akrylové lepidlá s vysokou teplotou, aby vydržali.
Štítky na polyesterový materiál Ruilabels sa môžu používať v takomto prostredí s vysokou teplotou na krátku dobu (hodiny až týždne). Upozorňujeme však, že pri takejto vysokej teplote po dlhú dobu (mesiace alebo dokonca roky) existuje riziko starnutia a žltnutia a viskozita lepidla sa zníži.

4. Štítky na použitie pri tempeatúre 150°C až 260°C

Zvyčajne práškový náter, proces lakovania alebo vysokonapäťové elektrické komponenty dosiahnu teplotu 150 °C až 260 °C. V tejto fáze ani papier, ani plastové materiály nevydržia také vysoké teploty. Obyčajný papier zožltne, koks alebo sa dokonca spontánne zapáli, konvenčné plastové materiály zmäknú alebo sa dokonca roztavia a bežné lepidlá sa stanú extrémne mäkkými alebo dokonca skvapalnenými. V tomto prípade je potrebný vysokoteplotný polyester, polyimid a iné plastové materiály alebo povrchové materiály kovovej fólie, aby odolali tejto teplote. Lepidlo potrebuje vysokomolekulárny silikagél alebo akrylové lepidlo odolné voči super vysokej teplote, aby sa zachovala určitá viskozita a zabezpečilo sa, že štítok nestratí svoju viskozitu a nespadne.

5. Štítky na použitie pri tempeatúre 260 °C až 350 °C

V procese spájkovania a spájkovania vlnami na doske plošných spojov, teplota dosahujúca 260 ° C až 350 ° C je spravidla na krátku dobu. Samolepiace štítky Ruilabels B815, B835, B836 vydržia teplotu na krátku dobu bez toho, aby odpadli. Tieto štítky sú vyrobené z vysokoteplotného polyesteru a polyimidu v kombinácii s akrylovými lepidlami odolnými voči vysokým teplotám, ktoré vydržia prostredie s vysokou teplotou 15 sekúnd až maximálne 5 minút pri 280 ° C (až 350 ° C) bez toho, aby spadli. Na trhu je veľmi málo samolepiacich štítkov, ktoré vydržia také vysoké teploty.

Ruilabels poskytujú riešenia označovania na objednávku, ktoré uspokoja vaše jedinečné potreby označovania vysokou teplotou. Neváhajte nás kontaktovať, ak máte požiadavky na štítky odolné voči vysokým teplotám.