Birçok uygulama senaryosunda, kendinden yapışkanlı etiketlerin elektronik ürünlerin güç kaynağı, çip parçaları ve PCB devre kartlarının yeniden akıtılması lehimlenmesi gibi yüksek sıcaklıktaki ortamlarda kullanılması gerekir. Sıradan kendinden yapışkanlı etiketler oda sıcaklığında kullanılabilir, ancak yüksek sıcaklıktaki ortamlarda, kendinden yapışkanlı yumuşar, yaşlanır ve yapışkanlığını kaybeder; etiketin kağıt yüzeyi oksitlenebilir, sararabilir ve koklaşabilir ve plastik yüzey büzülebilir veya hatta eriyerek yazdırılan grafik bilgilerinin düşmesine ve okunamaz hale gelmesine neden olabilir ve kendinden yapışkanlı etiket bile düşer, erir ve orijinal etiket işlevini kaybeder. Şu anda, yüksek sıcaklıklara dayanabilen kendinden yapışkanlı etiket malzemeleri gereklidir.

1. 70°C’nin altındaki sıcaklıklarda kullanım için etiketler

Genel olarak, 70 ° C’nin altındaki sıcaklık, sıradan Kağıt, Polietilen (PE), PoliproPilen (PP) ve diğer plastik malzeme etiketleri kullanılabilir. Ancak termal kağıt etiketler bu yüksek sıcaklık ortamında kullanılamaz.

2. 70°C ila 100°C sıcaklıklarda kullanım için etiketler

Bu, daha düşük bir yüksek sıcaklık direnci derecesi olan genel elektronik bileşenlerin çalışma sıcaklığı aralığıdır. Polyester ve Vinil Malzemeler 70°C ila 100°C sıcaklık aralığına dayanabilir. Polietilen (PE) veya PoliproPilen (PP) ‘den yapılmış etiketler bu yüksek sıcaklığa dayanamazken.
Ruilabels, B8423, B2265 ve diğer ürünler gibi çeşitli Polyester ve Vinil malzeme etiketleri sunmaktadır.

3. Tempeature100 ° C – 150 ° C’de kullanım için etiketler

Normalde, 100 ° C ila 150 ° C arasında yüksek sıcaklıklı bir ortam sürekli olarak mevcut değildir. Bu yüksek sıcaklık durumu bazı dolapların içinde veya özel senaryolarda kısa bir süre için ortaya çıkabilir. Bu kadar yüksek sıcaklıkta, yaygın plastik etiketler küçülür ve bükülür, hatta düşer, böylece daha yüksek sıcaklığa dayanıklı polyester malzemelere ihtiyaç duyulur. Geleneksel kauçuk bazlı yapıştırıcılar da yapışkanlığı kaybeder ve dayanmak için özel yüksek sıcaklıkta akrilik yapıştırıcılar gerektirir.
Ruilabels’ın Polyester malzeme etiketleri, bu tür yüksek sıcaklık ortamlarında kısa bir süre (saatler ila haftalar) kullanılabilir. Ancak, bu kadar yüksek sıcaklıkta uzun süre (aylar hatta yıllarca), yaşlanma ve sararma riski olduğunu ve yapıştırıcının viskozitesinin azalacağını lütfen unutmayın.

4. 150°C ila 260°C sıcaklıklarda kullanım için etiketler

Genellikle toz boya, boyama işlemi veya yüksek voltajlı elektrikli bileşenler 150 ° C ila 260 ° C sıcaklığa ulaşacaktır. Bu aşamada, ne kağıt ne de plastik malzemeler bu kadar yüksek sıcaklıklara dayanamaz. Sıradan kağıt sararır, koklaşır ve hatta kendiliğinden tutuşur, geleneksel plastik malzemeler yumuşar veya hatta erir ve sıradan yapıştırıcılar son derece yumuşak veya hatta sıvılaşır. Bu durumda, bu sıcaklığa dayanmak için yüksek sıcaklığa dayanıklı Polyester, Poliimid ve diğer plastik malzemeler veya metal folyo yüzey malzemeleri gereklidir. Yapıştırıcı, belirli bir viskoziteyi korumak ve etiketin viskozitesini kaybetmemesini ve düşmemesini sağlamak için yüksek moleküler silika jel veya süper yüksek sıcaklığa dayanıklı akrilik yapıştırıcıya ihtiyaç duyar.

5. 260°C ila 350°C sıcaklıklarda kullanım etiketleri

PCB devre kartının yeniden akış lehimleme ve dalga lehimleme işleminde, 260 ° C ila 350 ° C’ye ulaşan sıcaklık genellikle kısa bir süre içindir. Ruilabels’ın B815, B835, B836 kendinden yapışkanlı etiketleri, düşmeden kısa bir süre sıcaklığa dayanabilir. Bu etiketler, düşmeden 280 ° C’de (350 ° C’ye kadar) 15 saniyelik yüksek sıcaklık ortamına maksimum 5 dakika dayanabilen yüksek sıcaklığa dayanıklı akrilik yapıştırıcılarla birlikte yüksek sıcaklığa dayanıklı polyester ve poliimidden yapılmıştır. Piyasada bu kadar yüksek sıcaklıklara dayanabilecek çok az sayıda kendinden yapışkanlı etiket vardır.

Ruilabels , benzersiz yüksek sıcaklık etiketleme ihtiyaçlarınızı karşılamak için siparişe özel etiketleme çözümleri sunar. Yüksek sıcaklığa dayanıklı etiketlerle ilgili sorularınız varsa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.